Maranones Bodega Maranones

Ποικιλία: Garnacha

Το Marañones είναι ένα κομψό και τυπικό Grenache ή αλλιώς Garnacha όπως το λένε οι Ισπανοί  με έντονο κόκκινο φρούτο όπως φράουλα, κράνμπερι,κεράσι και ανθικές νότες. Μέτριο+ σώμα, μεσαίες βελούδινες τανίνες και μέτρια οξύτητα.
Camins del Priorat Alvaro Palacios

Ποικιλία: Garnacha

Η φρέσκια εκδοχή του Priorat, που θα μπορούσε να είναι τόσο γοητευτική και πολύπλοκη μόνο μέσα από τα χέρια του μάγου Alvaro. Η παλαίωση σε βαρέλι είναι σχεδόν σημειολογικής σημασίας, αφού διαρκεί μόλις έξι μήνες. Αυτό επίσης είναι και το Priorat με το χαμηλότερο ποσοστό Garnacha, συχνά κάτω από 50%, ενώ το υπόλοιπο χαρμάνι απαρτίζεται από Somso, η τοπική ονομασία του Cinsault, Cabernet Sauvignon, Syrah & Merlot.
Clos Cypres Costers del Priorat

Ποικιλία: Carignan

Το Clos Cypres είναι ένα Priorat  από παλιά αμπέλια που αποτελείται από 100% Carignan. Aρώματα μαύρων φρούτων, βαλσαμικές νότες στη μύτη σε συνδυασμό με γήινα στοιχεία. Ένα κρασί που είναι ώριμο και διατηρεί την φρεσκάδα και την κομψότητα του ταυτόχρονα. Γεμάτο με μέτριες τανίνες και οξύτητα.
Faustino V Bodegas Faustino

Ποικιλία: Tempranillo

 
Μία κλασσική Rioja με έντονα αρώματα μαύρων φρούτων ( δαμάσκηνο,μούρα,μαύρο κεράσι), δρυός ( 24 μήνες βαρέλι), βανίλιας, tobacco και γαρύφαλλο.Γεμάτο, τανικό με μέτρια+ οξύτητα και μακρά επίγευση.
Petalos de Bierzo Alvaro Palacios

Ποικιλία: Mencia

Tο Petalos αποτελείται από 95% Mencia (αμπέλια 100 χρόνων) και το υπόλοιπο είναι λευκές ποικιλίες και Alicante Bouchet. Μερικά αμπελοτόπια που έχουν συνθέσει αυτό το κρασί βρίσκονται κοντά στα 1.000 μέτρα ύψος. Η ωρίμανση του σε παλιά βαρέλια διαρκεί περίπου δέκα μήνες και χαρακτηρίζεται από μέτριες τανίνες, υψηλή οξύτητα και μέτριο σώμα.
Valenciso Reserva Bodegas Valenciso

Ποικιλία: Tempranillo

Το Valenciso Rioja έχει ζυμώσει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και έχει ωριμάσει για 17 μήνες σε γαλλικά-κυρίως- βαρέλια μετρίου καψίματος. Το αποτέλεσμα; Έντονα μαύρα φρούτα στη μύτη, έντονο βαρέλι, δυνατή γεμάτη γεύση με υψηλές τανίνες και οξύτητα.
Rioja Reserva Marques de Murrieta

Ποικιλία: Tempranillo

Mία εξαιρετική Rioja αποτελούμενη από Tempranillo 87%, Graciano 6%, Mazuelo5% και Garnacha 2%, που προέρχονται από το Ygay Estate: 3.000 στρέμματαα αμπελώνων που περιβάλλουν το οινοποιείο στο νοτιότερο σημείο της Rioja Alta. Το υψόμετρο κυμαίνεται από 320 έως 485 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 8 ημέρες με συχνό σπάσιμο καπέλου και ανακύκλωση του χυμού. Μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι και 18 μήνες ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Πριν κυκλοφορήσει παραμένει 12 μήνες στο μπουκάλι. Χρώμα φωτεινό κόκκινο  με μωβ ανταύγες και στη μύτη, αρώματα φρέσκων κόκκινων μούρων και μπαχαρικών. Στο στόμα κομψό, συνδυάζει την πολυπλοκότητα και την λεπτότητα με ενσωματωμένες τανίνες και ισορροπία, φρουτώδες μαζί με ορυκτό και μπαχαρένιο χαρακτήρα. Μακρά έντονα φρουτώδης επίγευση.







Issos Carodorum

Ποικιλία: Tempranillo

Ένα νόστιμο και απόλυτα value for money "Tinta de Toro" (Tempranillo) από την περιοχή του Τoro με τα αμπέλια να βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Duero. Το κρασί έχει ωριμάσει για 10 μήνες σε γαλλική δρυ. Αρώματα μαύρων φρούτων, δρυός, και κακάο αναδύουν από το ποτήρι και συνδυάζονται με το γεμάτο σώμα του. Διαθέτει μέτριες τανίνες και οξύτητα.  .
Alfrocheiro Taboadella

Ποικιλία: Alfrocheiro

H σπάνια ποικιλία Alfrocheiro βρέθηκε στην Πορτογαλία και στην περιοχή Dão μετά την επιδημία της φυλλοξήρας και εγκαταστάθηκε εκεί . Δεν γνωρίζουμε καμία ξένη ή εθνική προέλευση αυτής της ποικιλίας σταφυλιού, αλλά κάποτε ήταν γνωστή ως «Tinta Francesa de Viseu» (= γαλλική κόκκινη ποικιλία σταφυλιού από το Viseu). Το Taboadella έχει ωριμάσει κατά 50% σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για 7 μήνες και κατά το υπόλοιπο ποσοστό σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί αυτό είναι πολύ καλά δομημένο, πολύπλοκο και αρωματικό. Συνδυάζει πολύ ωραία τα ώριμα κόκκινα φρούτα με την βανίλια και τα μπαχαρικά. Στο στόμα είναι κομψό με ωραίες τανίνες και ισορροποιημένη οξύτητα. 
Laudum Roble Bodegas Bocopa

Ποικιλία: Monastrell/Syrah

Το Laudum Roble είναι ένα blend των ποικιλιών Syrah και Monastrell (aka Μourvedre), το οποίο κοσμείται με μια υπέροχη φιάλη που θυμίζει αρχαία κολώνα. Ευχάριστη μύτη με αρώματα κόκκινων φρούτων, δρυός, βανίλιας και καπνού. Γεμάτο σώμα με μέτριες τανίνες και ισορροποιημένη οξύτητα.
Pago de los Balagueses Bodega Vegalfaro

Ποικιλία: Alicante Bouschet

To Pago de los Balagueses είναι ένα Grenache από την Valencia που έχει ζυμώσει με γηγενείς ζύμες και ωριμάσει για 12 μήνες σε βαρέλι. Πολύπλοκη μύτη με έντονα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων σε συνδυασμό με γήινες νότες, μαύρο πιπέρι και γλυκάνισο. Μαλακές τανίνες, μέτρια οξύτητα και μασαίου όγκου σώμα.
Mouchao Herdade do Mouchao

Ποικιλία: Alicante Bouchet

Tο Mouchao Tinto αποτελείται κυρίως από Alicante Bouschet και μια μικρή ποσότητα Trincadeira. Έχει πραγματοποιήσει την οινοποίηση του σε lagares, τσιμεντένιες γούρνες και έχει παλαιώσει σε δρύινες δεξαμενές των 5000 λίτρων για 24 μήνες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα μαύρης σταφίδας ,μαύρου πιπεριού, cassis, μαύρων φρούτων, ευκάλυπτου και βοτάνων. Mέτριο+ σώμα, μέτριες τανίνες και ισορροποιημένη οξύτητα.

Tinto Colheita Cartuxa

Ποικιλία: Alicante Bouschet


Valpolocella Ripasso Giuseppe Campagnola

Ποικιλία: Rondinella

Το Valpolicella Ripasso του Giussepe Campagnola είναι ένα πολύ κομψό παράδειγμα αυτού του στυλ κρασιών από το Veneto της Ιταλίας. Έντονο βαθύ ρουµπινί χρώµα. Πικάντικο στη μύτη µε µπουκέτο έντονων αρωµάτων από ώριµα κεράσια, αρώµατα µαρµελάδας, γλυκά μπαχαρικά και νότες σοκαλάτας. Ξηρό, γεµάτο, µαλακό στο στόµα, µε ωραία οξύτητα.
Chianti Classico Riserva Famiglia Castellani

Ποικιλία: Sangiovese

Ένα κρασί από 100% Sangiovese που ωριμάζει για 24 μήνες σε δρυ. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με διακριτικές γκρενά ανταύγειες. Στην μύτη κόκκινο κεράσι, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βότανα, μαύρο πιπέρι και καπνός. Στο στόμα γεμάτο, ισορροπημένο με καλά δομημένες τανίνες και μακρά επίγευση. Ενα κρασί με αντοχή στον χρόνο.
Chiaramonte Firriato

Ποικιλία: Nero d'Avola

.
Alte Reben Heimann

Ποικιλία: Kekfrankos

.
Etna Planeta

Ποικιλία: Nerello Mascalese

Ένα Nerello Mascalese από τις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου της Αίτνας σε υψόμετρο 510 μέτρων σε ηφαιστιακά εδάφη. Ωριμασμένο σε δεξαμενή και δρύινο βαρέλι για 6-8 μήνες μας δίνει ένα ελαφρύ ρουμπινί χρώμα και ευωδιάζει αρώματα από μούρα, βύσσινο, άγρια ​​φράουλα, ανθικές νότες, μπαχαρικά και ορυκτότητα. Στο στόμα είναι γεμάτο και ζουμερό με όμορφη οξύτητα και φρεσκάδα. Επιγευστικά έχει διάρκεια και διακρίνονται οι ορυκτές του νότες.

Barbera d'Alba Pio Cesare

Ποικιλία: Barbera

.
La Tour de By La Tour de By

Ποικιλία: Cabernet,Merlot

  Ένα τυπικό Medoc από το Chateau La Tour de By  με σύσταση  κυρίως Cabernet Sauvignon, 20% Merlot και 5% Petit Verdot, τα οποία προέρχονται από αμπελώνες ηλικίας 40 έως και 100 ετών.Τα ερυθρά από το

Médoc είναι αρκετά ισορροποιημένα με αρωματικό χαρακτήρα όπως κεράσι, κασσίς,γήινες νότες και διαθέτουν μέτριο σώμα και τανικότητα.

Grand Vin Chateau de Pez

Ποικιλία: Cabernet,Merlot


Chateau de Sales Chateau de Sales

Ποικιλία: Merlot,Cabernet Franc

To Château de Sales είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγική μονάδα στο Pomerol, με ετήσια παραγωγή που φτάνει περίπου τις 130.000 φιάλες. Η ποικιλιακή σύνθεση είναι σχετικά περίεργη για το Pomerol, αφού περιέχει μόνον 70% Merlot και 15% Carbernet Franc, ενώ το ποσοστό του Cabernet Sauvignon φτάνει το 15%. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό του εδάφους έχει χαλίκι. Σχετικά έντονο και τανικό για Pomerol, κυρίως λόγω της παρουσίας του Cabernet Sauvignon, μπορεί να καταναλωθεί μέχρι και 20 χρόνια μετά τον τρύγο
Ex Arena Cebene

Ποικιλία: Grenache,Mourvedre

.
Chateauneuf-du-Pape Chateau Maucoil

Ποικιλία: CdP Blend

.
Mas Daumas Gassac

Ποικιλία: Cabernet Blend


Chateauneuf-du-Pape Domaine de la Janasse

Ποικιλία: CdP Blend

Ώριμο μαύρο φρούτο με ανθικά στοιχεία. Μέτριο σώμα, πλούσιες τανίνες και πικάντικο μακρύ βοτανικό τελείωμα.
Merlot Moulin de Gassac

Ποικιλία: Merlot

Φρουτένιο, μαλακό και απόλυτα ισορροποιημένο το Merlot δεξαμενής από Mas de Daumas Gassac μπορεί να γίνει η συντροφιά σου σε κάθε στιγμή. Φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο και νότες μπαχαρικών στη μύτη ενώ στο στόμα έχουμε μεσαίο σώμα και οξύτητα με όμορφη επίγευση καφέ.
Cahors Chateau du Cedre

Ποικιλία: Malbec

Το Château du Cèdre είναι ένα από τα πιο ξακουστά οινοποιεία της περιοχής Cahors, η οποία παράγει κρασιά με βάση το Malbec! Το 90% για την ακρίβεια του blend είναι Malbec, με το Tannat και το Merlot να το συμπληρώνουν. Το κρασί παρέμεινε για 20 μήνες σε βαρέλια και εμφιαλώθηκε με μια πολύ μικρή προσθήκη θειώδους. Τονισμένης αρωματικής έντασης, με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, καπνού, μαύρης σοκολάτας, κανέλας, βανίλιας και δέρματος. Πυκνό στο στόμα, με πολύ καλά ενσωματωμένες τανίνες μέτριας έντασης και λαμπερή οξύτητα.
Takri Takri

Ποικιλία: Khindogni

.
Timbrus Purcari

Ποικιλία: Saperavi

.
Crozes Hermitage - Labaya Yves Cuilleron

Ποικιλία: Syrah

.
Barolo Domenico Clerico

Ποικιλία: Nebbiolo

Το Clerico είναι ένα από τα πιο αξιοσέβαστα Κτήματα σε όλο το Barolo και τα κρασιά του είναι γνωστά τόσο για την οινοποίηση υψηλής ποιότητας όσο και για τον εξαιρετικό χαρακτήρα των σταφυλιών, που προέρχονται από τους εξαιρετικούς αμπελώνες του Monforte: Ginestra, Bussia, Pajana και Mosconi. Το Clerico 2017 προέρχεται από 100% Nebbiolo από αμπέλια ηλικίας 30 ετών. Ένα μέρος παλαιώνει για 18-24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (60% καινούργια – 40% μια φορά χρησιμοποιημένα) ένα μέρος παλαιώνει για 24 μήνες σε βαρέλια από σλάβικη βελανιδιά και στη συνέχεια αναμειγνύεται. Εκφραστικό αρωματικό προφίλ, με έντονες νότες μαύρων φρούτων, μπαχαρικών και καπνού να κυριαρχούν. Κέδρος, τριαντάφυλλο και ορυκτές νύξεις συμπληρώνουν το σύνολο. Πλούσιο και γεμάτο σώμα, με έντονες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση. Διαθέτει και στο στόμα πολύ καλή συγκέντρωση αρωμάτων, με ώριμα κόκκινα κεράσια, φράουλες και cranberries, βότανα και μπαχαρικά να πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο.
Terrasses Chateau Pesque

Ποικιλία: Syrah-Grenache

Το Terrasses είναι ένα blend  Syrah-Grenache από τον Νότιο Ροδανό. Συνδυασμός ώριμων και φρέσκων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι και δαμάσκηνο. Μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι και κανέλα συμπληρώνουν το σύνολο. Mεσαίου όγκου σώμα, μέτριες τανίνες και οξύτητα.
Crianza Rioja Izadi

Ποικιλία: Tempranillo

Το οινοποιείο Izadi βρίσκεται στην περιοχή της Rioja Alavesa και σκοπός του είναι η ανάδειξη των αυτόχθονων ποικιλιών της περιοχής. Το τρίγωνο που βρίσκεται στην ετικέτα υποδηλώνει τα χωριά Villabuena, Samaniego και Abalos, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται όλοι οι αμπελώνες. Η Crianza Rioja του Κτήματος είναι αποκλειστικά και μόνο από Tempranillo. Το κρασί ωρίμασε για 14 μήνες σε αμερικάνικα και γαλλικά δρύινα βαρέλια. Στην όψη διαθέτει λαμπερό ρουμπινί χρώμα με πλούσια αρωματική ένταση και ωραία ισορροπία ανάμεσα στα κόκκινα φρούτα του δάσους (φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο) και τα αρώματα που προέρχονται από την χρήση τόσο του αμερικάνικου, όσο και του γαλλικού βαρελιού, τα οποία περιγράφονται ως αρώματα που θυμίζουν γλυκόριζα, μπαχαρικά και βανίλια. Με την ώρα αναπτύσσει αρώματα που θυμίζουν φύλλα καπνού, κέδρο και κακάο. Στο στόμα είναι ξηρό, με υψηλές τανίνες, γεμάτο σώμα, υψηλή οξύτητα και γεύσεις που θυμίζουν μαρμελάδα κεράσι, αποξηραμένο σύκο και μπαχαρικά.
Ultreia Saint Jacques Raul Perez

Ποικιλία : Mencia

Ο Raul Perez είναι ένας από τους πιο διάσημους οινοποιούς του Bierzo στην Ισπανία και παράγει αυτή την εξαιρετική Mencia. Το Ultreia Saint Jacques  ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ολόκληρα τσαμπιά. Παλαιώνει σε βαρέλια 225 λίτρων, δεύτερης χρήσης, από το Vega Sicilia και σε τσιμεντένιες δεξαμενές για 9 με 10 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και περικλείει μέσα του όλη τη φινέτσα και τη μαγεία της Mencia. Έχει έντονα αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου, λεβάντας, νυχτολούλουδου, γλυκόριζας, αστεροειδή γλυκάνισου, κερασιού, βατόμουρου και φράουλας. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες μεταξένιες τανίνες.
El Rapolao Raul Perez

Ποικιλία: Grenache

Το La Vizcaína El Rapolao του κορυφαίου οινοποιού Raul Perez αποτελείται κυρίως από Mencia και κάποια ποσοστά Grenache και Bastardo. To κρασί ζυμώνει σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές και ωριμάζει σε βαρέλι για  12 μήνες.




Malayeto Vina Zorzal

Ποικιλία: Grenache

Casa Castillo El Molar Casa Castillo

Ποικιλία: Grenache

Ένα εξαιρετικό Grenache από την περιοχή της Jumilla DO, από αμπέλια τα οποία φυτεύτηκαν το 2005. Η ζύμωση λαμβάνει χώρα σε ανοιχτές δεξαμενές, με ολόκληρα τα τσαμπιά, χρησιμοποιώντας γηγενείς ζύμες. Το κρασί μετέπειτα ωρίμασε για 12 μήνες σε ουδέτερα Γαλλικά δρύινα βαρέλια χωρητικότητας 500 λίτρων. Ντελικάτο και φίνο στην μύτη, με αρώματα ώριμης φράουλας και κερασιού, βανίλιας, μαύρου πιπεριού, μέντας, βαλσάμικου, βιολέτας, και με μερικές γαλακτοκομικες νύξεις. Μέτριο προς γεμάτο στο στόμα, με μέτρια οξύτητα και ευγενείς τανίνες.
Chunky Nordic Sea Winery

Ποικιλία: Zinfandel

Ένα πλούσιο ερυθρό κρασί από την γνωστή Καλιφορνέζικη ποικιλία Zinfandel, το οποίο όμως μας έρχεται από την Puglia της Ιταλίας! Πληθωρικό σε αρωματικό χαρακτήρα αλλά και σε γευστική πολυπλοκότητα, όχι μόνο λόγω του σταφυλιού, αλλά και χάρη στην ωρίμανση σε βαρέλι Αμερικάνικης δρυός.
Salmos Torres

 Ποικιλία: Carignan, Grenache, Syrah

To Salmos είναι ένας φόρος τιμής για τους μοναχούς της θαρραλέας carthusian τάξης, οι οποίοι έφθασαν στο "Priorat", το 1095, όπου καλλιεργούσαν αμπέλια. Το 1835 ένα βίαιο πλήθος κατέστρεψε το έργο μιας ολόκληρης ζωής και λεηλάτησε το μοναστήρι. Το 1996, η Οικογένεια Torres άρχισε τη φύτευση των αμπελώνων στις πλαγιές με το ελαφρά μαύρο έδαφος από σχιστόλιθο. Το χρώμα του είναι σκούρο κόκκινο με έντονα αρώματα στη μύτη, ενώ στο στόμα είναι λιπαρό και πολυτελές με μακριά επίγευση. Το σκούρο χρώμα του θυμίζει μαρμελάδα και λικέρ με ένα ελαφρώς πικάντικο υπόβαθρο, το οποίο προέρχεται από τα Γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Antinori Pian delle Vigne Brunello di Montalcino

Ποικιλία: Sangiovese

Το κτήμα Pian della Vigne στο Montalcino, παίρνει το όνομά του από έναν χαρακτηριστικό σιδηροδρομικό σταθμό του 19ου αιώνα που βρίσκεται στους χώρους του κτήματος. Αποτελείται από περίπου 460 συνολικά στρέμματα αμπελώνες με νοτιοανατολική έκθεση σε υψόμετρο 130 μέτρα. Το Pian della Vigne ακολούθησε τη φιλοσοφία της ωρίμανσης σε μεγάλα βαρέλια για 24 περίπου μήνες, η οποία διατηρεί την εξαιρετική ακεραιότητα του καρπού του σταφυλιού Sangiovese και προσδίδει στο Brunello τα χαρακτηριστικά του με μια ζωντανή κομψότητα. Έχει έντονο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών που συνδυάζονται αρμονικά με καπνό και σοκολάτα. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με ζωηρές τανίνες που τις αισθάνεσαι για πολλή ώρα σε μια μακρά επίγευση, Ένα εξαιρετικά κομψό και πλούσιο κρασί εξαιρετικής φινέτσας.
Vinademoya Bodega Luzdivina Amigo

Ποικιλία: Mencia

Μια καταπληκτική "νεαρή" Mencia από το Bierzo που βρίσκεται στα βουνά μεταξύ των περιοχών Galicia και Κεντρική Meseta. Πρόκειται για την πλέον ανερχόμενη ισπανική ποικιλία που έχει εντυπωσιάσει την παγκόσμια οινική κοινότητα με τα χαρακτηριστικά της και σίγουρα θα εντυπωσιάσει και εσάς. Για το Vina De Moya χρησιμοποιήθηκαν σταφύλια από παλαιά κλήματα εκατό ετών σε υψόμετρο 650-750 μέτρα. Η αλκοολική ζύμωση έγινε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και κατόπιν το κρασί ωρίμασε για 2 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Βαθύ ρουμπινί στο χρώμα και στη μύτη ξεχωρίζουν αρώματα ροδιού, βατόμουρων και κερασιού σε συνδυασμό με αρώματα γραφίτι που προκύπτουν από το έδαφος. Στο στόμα έχει βελούδινες τανίνες και υψηλή οξύτητα.