Το κρασί αυτό είναι αφιερωμένο στους 34 συνεχείς αιώνες αμπελοκαλλιέργειας στη Σαντορίνη. Διαθέτει ένα αρωματικό χαρακτήρα εσπεριδοειδών και πυρηνόκαρπων με έμφαση το λεμόνι και το ροδάκινο. Είναι πλούσιο σε όγκο και έρχεται σε τέλειο συνδυασμό με την υψηλή του οξύτητα.
Το Νυχτέρι προκύπτει από τον συνδυασμό των ποικιλιών Αθήρι, Ασύρτικο και Αηδάνι. Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη «νύχτα», γιατί σύμφωνα με την Σαντορινιά παράδοση τα σταφύλια πατιούνταν τη νύχτα που ακολουθούσε τον ολοήμερο τρύγο. Σήμερα το Νυχτέρι εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα ελληνικά κρασιά. Είναι κρασί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) που παράγεται από υπερώριμα σταφύλια και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια. Το Νυχτέρι του Βενετσάνου μας καλωσορίζει με αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών όπως πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ καθώς επίσης και νότες βανίλιας, ανθέων, μελιού και καπνού. Η αίσθηση της βρεγμένης πέτρας έρχεται να συμπληρώσει το ιδιαίτερο αυτό σύνολο. Έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα, υψηλή συμπύκνωση και πικάντικη επίγευση μακράς διάρκειας.
Αρώματα λεμονιού, καραμελωμένου περγαμόντου, πεπονιού, ροδάκινου,
μελιού και αγιοκλήματος κατακλύζουν το ποτήρι . Έπειτα νότες φουντουκιού,
βανίλιας, βουτύρου και μπισκότου κάνουν την εμφάνιση τους. Γευστικά έχει μέτριο+ σώμα και οξύτητα και συμπυκνωμένα αρώματα με χαρακτηριστική επίγευση καραμέλας.
Ένα εξαιρετικό Ασύρτικο από την Θεσσαλία που ζυμώνει και ωριμάζει για 9 μήνες με τις οινολάσπες του σε μεγάλα βαρέλια ακακίας.Στη μύτη επικρατούν τα αρώματα λουλουδιών, τροπικού φρούτου και γλυκού βαρελιού ενώ στο στόμα η κρεμμώδης υφή ισορροπεί θαυμάσια με την ορυκτότητα και το νεύρο του Ασύρτικου.
Το Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο τα έχει όλα. Κερδίζει τις εντυπώσεις με το πληθωρικό και ογκώδες σώμα του,ταυτόχρονα με την
χαρακτηριστική λεμονάτη ζωντάνια του .Οινοποιείται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και αναδύει
αρώματα από λεμόνι, grapefruit, λευκόσαρκο ροδάκινο, νεκταρίνι,
φλούδες κυδωνιού, φουντουκόπαστας, δρυός και
αλατισμένων cashews. Έντονο σε οξύτητα, πολύπλοκο και λιπαρό.
Από τους πρόποδες του Παρνασσού ερχόμενη, η Μαλαγουζιά από το Οινοποιείο Αργυρίου είναι το απόλυτο αρωματικό και δροσιστικό λευκό. Η μύτη διακρίνεται για τα αρώματα ροδάκινου, βερίκοκου, , lime, πεπονιού, μπανάνας, γιασεμί και τριαντάφυλλου. Στο στόμα είναι μετρίου όγκου με λιπαρή υφή και λεμονάτη έντονη οξύτητα.
Πρόκειται για ένα λευκό γεμάτο κρασί, με αρώματα λευκόσαρκων και
εξωτικών φρούτων σε συνδυασμό με αρώματα που έχει κερδίσει από το βαρέλι όπως βανίλια και ψωμί. Αρκετά ισορροπημένο, με μακριά επίγευση από πικάντικες νότες.
Η Μαλαγουζιά Nine Daughters είναι αφιερωμένη στις εννέα κόρες του θεού Δία, τις εννέα Μούσες. Πρόκειται για ένα κρασί από ένα και μόνο ενιαίο αμπελώνα που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Στο εσωτερικό της επικρατούν τα φυσικά λουλουδάτα αρώματα της ποικιλίας, μαζί με βοτανικά αρώματα και εσπεριδοειδή που οφείλονται στην ιδιαιτερότητα της περιοχής που την ορίζουν το υψόμετρο, η μεγάλη εναλλαγή θερμοκρασίας, αλλά και η σύσταση και υγρασία του εδάφους.
Έντονη με φυτικές και τερπενικές νύξεις σε φόντο λευκών λουλουδιών και λευκόσαρκων φρούτων.
Στρογγυλό και γεμάτο, με δροσιστική οξύτητα και κορυφαία φρεσκάδα. Γευστικά έντονο, με μακρύ τελείωμα που κυριαρχείται από αρώματα ροδάκινου και βερίκοκου.
Ένα άκρως διαφορετικό Ασύρτικο από το οροπέδιο Ζήρου στην Κρήτη με το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Χρυσό
χρώμα και αρώματα από λεμόνι ,πορτοκάλι και νότες από αμύγδαλο. Στο στόμα
είναι γεμάτο με μια οξειδωτική νότα, πολύ υψηλή οξύτητα και μακρά υφάλμυρη
επίγευση. Παραμονή με τα στέμφυλα σε ξύλινα βαρέλια για όσο χρονικό διάστημα εκτιμά ο Γιάννης Οικονόμου. Μπορεί να καταναλωθεί τώρα και στα επόμενα 5-10 χρόνια.
Μπορεί να καταναλωθεί τώρα και στα επόμενα 5-10 χρόνια.
Μεταγειτνίων
ήταν ο δεύτερος μήνας στο αττικό ημερολόγιο, ο οποίος ήταν αφιερωμένος
στον Μεταγείτνιο Απόλλωνα και η μεγαλύτερη γιορτή του μηνός αυτού ήταν
τα Παναθήναια.
Το Μεταγειτνίων Βοστυλίδι προέρχεται από
αυτόριζους αμπελώνες βιοδυναμικής καλλιέργειας στην Κεφαλλονιά. Ζυμώνει με τις γηγενείς του ζύμες χωρίς καμία παρέμβαση και ωριμάζει σε βαρέλια 500lt και foudres. Όταν είναι έτοιμο
εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.
Η ρομπόλα Σαρρής παρασκευάζεται αποκλειστικά με σταφύλια από τους αμπελώνες στην περιοχή του Φαγιά. Οι αμπελώνες βρίσκονται στις πλαγιές του Αίνου σε υψόμετρο 450 έως 750μ.. Απαλό χρώμα λεμονιού και κομψά αρώματα αχλαδιού, πράσινου μήλου, κίτρου, φλούδας λεμονιού, ενώ μια υπέροχη αίσθηση ορυκτών από υγρή πέτρα από πέτρα δίνει ένα μοναδικό χαρακτήρα. Μέτριο προς πλούσιο σώμα, συμπυκνωμένο, με
έντονη, αναζωογονητική οξύτητα.
Το μαγικό terroir της Κεφαλλονιάς με τα πετρώδη και ασβεστολιθικά εδάφη αναδεικνύει τη Ρομπόλα και την κάνει να ξεχωρίζει. Έτσι και η Ρομπόλα Classic του Πετρακόπουλου που παράγεται από μικρής έκτασης, επιλεγμένους και παλαιούς, αυτόριζους αμπελώνες σε μεγάλο υψόμετρο. Σε αυτή την κομψή Ρομπόλα έχουμε μέτρια αρωματική ένταση στη μύτη με νότες από λευκά άνθη εσπεριδοειδών, πράσινο αμύγδαλο, ζουμερό ώριμο αχλάδι, ροδάκινο και περγαμόντο. Δεν απουσιάζει φυσικά αυτή η αίσθηση της βρεγμένης πέτρας που φανερώνει τον mineral χαρακτήρα της ποικιλίας. Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με υψηλή οξύτητα και αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, εσπεριδοειδών, ελαφρώς ανθικά στοιχεία αλλά και ορυκτότητα. Η ευχάριστη λεμονάτη επίγευση θα παραμείνει στο στόμα για ώρα.
αρώματα κουμκουάτ, ξύσματος lime, αχλαδιού, πράσινου μήλου, λεμονιού, αγιοκλήματος, φρυγανιάς και βρεγμένης πέτρας. Διαθέτει εκφραστικό στόμα με μέτριο σώμα και δροσιστική, λεμονάτη οξύτητα.
Το Semillon αποτελεί την κυρίαρχη ποικιλία των φημισμένων γλυκών κρασιών Sauternes στη Γαλλία αλλά και η ξηρή εκδοχή του δίνει εξίσου όμορφα αποτελέσματα. Δοκιμάζοντας το Semillon του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη ,το οποίο έχει ζυμώσει και ωριμάσει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια γευόμαστε ένα ισορροποιημένο κρασί με πλούσιο σώμα και πολυπλοκότητα. Αρώματα ακακίας, λεμονόχορτου, πορτοκαλιού, κερήθρας, ροδάκινου, ψημένου ψωμιού αλλά και γλυκών μπαχαρικών αναδύουν συνεχώς από το ποτήρι και συμπληρώνουν το σύνολο.
Sauvignon blanc από ορεινό αμπελώνα στα Καλάβρυτα σε υψόμετρο 935 μ. Δοκίμασε το!
Ανοιχτοκίτρινο λαμπερό, με ξανθοπράσινες ανταύγειες.
Ελκυστική και πολύπλοκη αρωματική παρουσία που διαμορφώνεται τόσο από το σταφύλι όσο και από το βαρέλι. Εξωτικά φρούτα, φύλλα κασίς, βούτυρο, βανίλια και μια αύρα γλυκών μπαχαρικών.
Η μετρημένη οξύτητα ισορροπεί την αλκοόλη και τον όγκο του κρασιού δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο. Μακριά και επίμονη επίγευση, όπου κυριαρχούν τα εξωτικά φρούτα και το ξύλο.
Το Sauvignon Blanc είναι μία από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες σταφυλιού στον κόσμο. Εδώ στον Παρνασσό η συγκεκριμένη ποικιλία δεδομένων των ιδανικών εδαφοκλιματολογικών συνθηκών δίνει οίνους υψηλής ποιότητας. Ένα κρασί με λαμπερό υποκίτρινο χρώμα και ελαφριές πράσινες ανταύγειες. Ιδιαίτερα εκφραστικό στη μύτη με έντονα τα αρώματα λευκών λουλουδιών, λευκόσαρκου ροδάκινου και πεπονιού. Τραγανό με καλή οξύτητα, χαρακτηριστικό της ποικιλίας και φρέσκια, καθαρή γεύση. Μακράς διάρκειας επίγευση με παραμονή των αρωμάτων καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Σταθερά αγαπημένο και επιτυχημένο-βάσει διακρίσεων- το Sauvignon blanc του Γεροβασιλείου δε σε απογοητεύει ποτέ. Ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και παραμένει εκεί για μερικούς μήνες με τις οινολάσπες του.Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και μπουκέτο με χαρακτήρα καλοκαιρινών και εξωτικών φρούτων (πεπόνι, αχλάδι, μάνγκο, ανανάς) σε φόντο καπνιστής βανίλιας και αρωματικών χόρτων. Παρουσιάζεται μεστό, ισορροπημένο και καλά δομημένο, καθώς έχει κερδίσει από την επαφή του με το ξύλο. Είναι κρασί με δυνατότητα εξέλιξης.
Γεμάτο, λιπαρό στόμα, με έντονη οξύτητα και μακρά επίγευση βανίλιας και βερίκοκου.
Η ΠΟΠ Μονεμβασιά από τους ορεινούς αμπελώνες της Πάρου ζυμώνει και ωριμάζει για 6 μήνες σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια και μας δίνει έναν οίνο με αρώματα
ανθών και εσπεριδοειδών με νότες βανίλιας και
ξηρών καρπών. Στο στόμα είναι αρμονικό, λιπαρό με πλούσιο σώμα και μακρά επίγευση.
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και λιπαρή
αίσθηση.
Παλαιώνει για 3 έως 5
χρόνια.
Ένα μοναδικό Chardonnay από τα μαγικά χέρια του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Το κρασί ζυμώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και παραμένει για χρονικό διάστημα μερικών μηνών σε επαφή με τις οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και πλουτίζοντας σε ποικιλιακά αρώματα. Το χρώμα του είναι έντονο χρυσοκίτρινο και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, βανίλιας, ώριμων εσπεριδοειδών σε φόντο καπνού και ξηρών καρπών. Έχει γεμάτη, πλούσια και μεστή γεύση και επιδέχεται παλαίωση.
Η Θεά Μαντινεία από την οινοποιητική Σεμέλη
προέρχεται από την καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Μαντινείας, την προνομιακή περιοχή του Ζευγολατιού και από ένα ενιαίο αμπελώνα ηλικίας 25 ετών, σκαρφαλωμένο στα 650 μέτρα υψόμετρο. Κλειδί στη γεύση του, η αυστηρή οινοποίηση με ζύμωση και παραμονή του κρασιού στη δεξαμενή για 6 μήνες, παρέα με τις ευγενικές οινολάσπες (fine lees), στοιχείο που του προσέδωσε πλούσιο γευστικό όγκο, ένα προτέρημα που δύσκολα συναντάται σε λευκά κρασιά με την ένδειξη ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΠΟΠ. Στη μύτη, ξεφεύγει από τα κλασσικά αρώματα και οδηγείται σε πιο πολύπλοκα που θυμίζουν αρώματα βοτάνων, ώριμα και αποξηραμένα εξωτικά φρούτα όπως παπάγια, μάνγκο και yuzu, καθώς και δευτερογενή αρώματα με νότες πράσινων καρπών. Στο στόμα κυριαρχεί ο πλούσιος γευστικός όγκος και η ζωηρή φρεσκάδα, ντυμένη με αρώματα περγαμόντου, κίτρου και λεμονιού yuzu, χαρίζοντας ανεπαίσθητο γλυκό τελείωμα.
άνθη λεμονιάς, αχλάδι και τριαντάφυλλο βανίλια και νότες βουτύρου. Στο στόμα, το καλού όγκου σώμα του ξαφνιάζει με τη λιπαρότητα και τον πικάντικο χαρακτήρα του. Η οξύτητα είναι ισορροπημένη, ενώ η επίγευση είναι μακριάς διάρκειας αφήνοντας αίσθηση εσπεριδοειδών και άσπρου πιπεριού στο στόμα που κρατάει για ώρα.
λουλουδένια αρώματα όπως γιασεμί, ζουμπούλι, τριαντάφυλλο
και λεμονανθό,εσπεριδοειδή, αχλάδι και κίτρο.
Βερίκοκο και lime ολοκληρώνουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα ενώ το
άγγιγμα του βαρελιού είναι απαλό, προσθέτοντας πολυπλοκότητα στο
σύνολο. Στο στόμα είναι πλούσιο με καλή οξύτητα και βουτυράτο τελείωμα.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Ζουμερά τροπικά φρούτα όπως ανανάς, lime και άγουρο mango μπλέκονται με εσπεριδοειδή, ροδάκινα και αγιόκλημα, σε ένα φόντο ορυκτότητας.
Η Limnos Organic Wines σε συνεργασία με την Oenos Nature μας παρουσιάζουν ένα φυσικό Μοσχάτο Αλεξανδρείας, έτοιμο να κερδίσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Χωρίς θειώδη και χωρίς λοιπές παρεμβάσεις, μιλάμε για ένα φυσικό κρασί που αναδεικνύει το terroir της περιοχής και τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας. Αρώματα περγαμόντου, ξύσματος lime, φύλλων λεμονιάς, τριαντάφυλλου, μέντας και ανθών εσπεριδοειδών σε κατακλύζουν από την πρώτη στιγμή. Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη λιπαρή αίσθηση και λουλουδάτη επίγευση που διαρκεί.
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες που προδιαθέτουν για την ωρίμαση σε βαρέλι. Έντονος χαρακτήρας εσπεριδοειδών σε κάθε μορφή όπως γλυκό του κουταλιού λεμόνι, ζαχαρωμένο περγαμόντο, ξύσμα νεραντζιού, κίτρου, γκρέιπφρουτ και άνθη πορτοκαλιάς. Νότες από μέλι, ροδάκινο, βανίλια και φρυγανισμένο ψωμί συμπληρώνουν το σύνολο.Έχει μέτριο σώμα και διακριτική οξύτητα, σε απόλυτη ισορροπία.
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα γλυκού λεμονιού,
φλούδας πορτοκαλιού, ροδάκινου, γκρέιπφρουτ, αχλαδιού, lime, πράσινου
μήλου, ζύμης και βρεγμένης πέτρας. Στο στόμα η δομή του είναι απίστευτη.Πλούσιο σώμα, κοφτερή οξύτητα και τρομερή συμπύκνωση, δίνουν μαθήματα
ισορροπίας.
Η νέα ετικέτα του Κτήματος Γαία
είναι εμπνευσμένη από το έμβλημα της
εταιρείας, τον αμμωνίτη, ένα απολίθωμα θαλάσσιου οργανισμού, και το
ανάγλυφο εικαστικό στην ετικέτα, η μαθηματική ακολουθία Fibonacci,
αποτυπώνει τη γεωμετρική του αρμονία. Πρόκειται για ένα Ασύρτικο προερχόμενο από τον τρύγο ενός σπάνιου αιωνόβιου αμπελώνα της Σαντορίνης.
Έχοντας ωριμάσει πάνω από 15 μήνες με τις βιολογικές του λάσπες και σε συνδυασμό με μια μικρή
ποσότητα κρασιού που έχει μείνει για μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά
βαρέλια, προσφέρει ένα συναρπαστικό προφίλ: Μεγάλη δομή, εντυπωσιακό
γευστικό μήκος, πολυπλοκότητα. Ένα Ασύρτικο που με τις κατάλληλες
συνθήκες συντήρησης μπορεί να συνεχίζει να βελτιώνεται χρόνο με τον
χρόνο.
,
Στην καρδιά του ιστορικού σαμιακού αμπελώνα και από βιολογικά αμπέλια, δημιουργήθηκε το 2018 το Muscat Selection Nature, ένα ξηρό από το λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου ακολουθώντας τις αρχές της ήπιας φυσικής οινοποίησης της Oenos Nature.Από τo αμπελοτόπι «Ακαμάτης» στα 850μ. και με ηλικία φυτών 60 ετών, ο μούστος ζύμωσε με γηγενείς ζύμες σε δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε χωρίς φιλτράρισμα ένα χρόνο μετά, με ελαφριά θείωση για να εκφράσουμε την αρωματική καθαρότητα της ποικιλίας και την ορυκτή οξύτητα του terroir.
αυθόρμητη ζύμωση παρουσία των φλοιών (μέθοδος skin contact) και 14 ημέρες εκχύλιση και με παραμονή στις
οινολάσπες για 10 μήνες.
Στην μύτη έντονη θα βρούμε βοτανικές νύξεις όπως χαμομήλι, δυόσμος και μαύρο τσάι παρουσία
μπαχαρικών όπως κάρδαμο και κόλιανδρο. Ορυκτές νότες και φρουτώδεις
νύξεις αχλαδιού και περγαμόντου συμπληρώνουν το σύνολο. Στόμα
δομημένο, πληθωρικό με παρουσία τανινών που εξισορροπούνται από τη
λιπαρότητα και τον όγκο του κρασιού. Επίγευση με μάκρος, αλμύρα και
αίσθηση μπαχαρικών στο τελείωμα.
Φρουτώδης γεύση που εμπλουτίζεται με στοιχεία δυόσμου, βασιλικού και γιασεμιού. Διαθέτει ζωηράδα, καλό φρούτο και σωστή λιπαρότητα. Η επίγευση είναι ικανοποιητικής διάρκειας.
Αν δεν έχεις δοκιμάσει Ασύρτικο από την Τήνο πρέπει σίγουρα να επιλέξεις το Αντάρα. Σχετικά ανοιχτόχρωμο αχυροκίτρινο χρώμα στο ποτήρι. Ελαφρύ άρωμα αλμυρής θαλασσινής πέτρας, μία διακριτική αίσθηση θαλασσινής αλμύρας, ξύσμα λεμονιού και μαύρο πιπέρι. Η γεύση είναι λεμονάτη και τραγανή και «ακουμπάει» σε ορυκτό φόντο. Πολύ ενδιαφέρουσα επίγευση, σε πιπεράτους και ορυκούς τόνους.
πράσινο μήλο, ανανά) και στοιχεία βρεγμένου σχιστόλιθου και αγριοβότανων
(θυμάρι, γιασεμί). Το στόμα χαρακτηριζεται από δροσιστική οξύτητα σε ισορροπία με το πλούσιο λιπαρό
σώμα. Η επίγευση είναι μεγάλης διάρκειας με έντονη αίσθηση φαινολικότητας.