Η λευκή ποικιλία που έκανε διάσημη την Ιταλία,αν και συνήθως τη συναντάμε σε αδιάφορα υδαρή κρασιά, εδώ μας αποδίδεται στην πλέον ποιοτική μορφή από ένα σοβαρό οινοποιείο στα ΒΑ της χώρας.
Ελαφρύ, αρωματικού στυλ με τα εσπεριδοειδή,το πράσινο μήλο και το άγουρο ροδάκινο να κυριαρχούν. Συνδυάστε το με σαλάτες και οστρακοειδή.
Ο μάγος τους Soave μας χαρίζει απλόχερα ένα κρασί γεμάτο λευκά άνθη, λουκούμι και καραμελωμένα μήλα. Γεμάτο στόμα, στρογγυλό με νευρική οξύτητα και ορυκτή επίγευση. Μα τι άλλο να ζητήσει κανείς στο ποτήρι του.
Οινική τέχνη και από τις λίγες περιπτώσεις Soave που μπορούν να αντέξουν τρομερά στο χρόνο.
Ένα άκρως ενδιαφέρον blend τριών ποικιλιών της Πορτογαλίας, από τις Αζόρες. Οι ποικιλίες έχουν οινοποιηθεί ξεχωριστά σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έχουν παραμείνει για 6 μήνες με τις οινολάσπες τους. Τροπικά και εσπεριδοειδή αρώματα αναδύουν από το ποτήρι δίνοντας μια ευχάριστη αίσθηση θαλασσινής αύρας , ενώ γευστικά κυριαρχεί η έντονη οξύτητα και το γεμάτο σώμα.
To Rias Baixas φημίζεται για τα εξαιρετικά Albarino που παράγει. Ένα από αυτά προέρχεται από το κτήμα Pazo Barrantes. Κομψή και εκφραστική μύτη με αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών φρούτων, βαλσαμικές νότες και άνθη ακακίας ( το 15% έχει ωριμάσει για 7 μήνες σε βαρέλια ακακίας). Να σημειωθεί ότι έχει εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης.
Capellania ονομάζεται το αμπελοτόπι φυτεμένο με Viura από το 1945 σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το κρασί ωριμάζει για 15 μήνες σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια. Στην μύτη έχει πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων από άνθη αμυγδαλιάς, φλούδες εσπεριδοειδών, μήλο, βανίλια και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα είναι γεμάτο, με υψηλή οξύτητα, αρώματα στόματος ώριμων φρούτων και μακρά επίγευση. Παλαιώνει πολύ όμορφα!
Το Pouilly Fume είναι γνωστό για τα Sauvignon του όπως αυτό του Κτήματος Serge Dagueneau & Filles. Παραδοσιακή οινοποίηση που μας χαρίζει αρώματα μήλου, εσπεριδοειδών με έντονο το grapefruit, νότες ορυκτότητας και τραγανή οξύτητα.
Το
Domaine Weinbach έχει μακρά παράδοση στην οινική ιστορία της Αλσατίας,
μιας περιφέρειας που ναι μεν σήμερα ανήκει στη Γαλλία αλλά παλαιότερα
ανήκε στη Γερμανία.
Έντονη αρωματική μύτη στην οποία κυριαρχούν αρώματα από λίτσι,
τριαντάφυλλο, γκρέιπφρουτ, τζίντζερ και γλυκά μπαχαρικά.
Κρασί από 100% οργανική καλλιέργεια. Μία εξωτική εκδοχή του Pinot Grigio
με πολύπλοκα αρώματα από αχλάδι, πυρηνόκαρπα φρούτα, αγριολούλουδα και
ορυκτές νότες. Η παλέτα όμορφα λιπαρή με ορυκτές νότες και έντονη
διαύγεια γεύσεων. Οι γήινοι τόνοι είναι εμφανείς για μεγάλη διάρκεια.
Ένα εξαιρετικό Godello από έναν κορυφαίο παραγωγό, τον Rafael Palacios. Ζύμωση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 300 και των 500 λίτρων, παραμονή με οινολάσπες για 5 μήνες και 2 μήνες στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει. Αχυροκίτρινο χρώμα με πράσινες και χρυσές ανταύγες. Στη μύτη διακρίνουμε έντονα αρώματα λευκών φρούτων που συνοδεύονται από λεπτές φυτικές νότες. Εσπεριδοειδή και φυτικές νότες σε ορυκτό φόντο. Στόμα με εξαιρετική οξύτητα και δομή μαζί με αλμυρές νότες.